Balkan news

Pogledajte šta je Kamila odlučila da uradi sa njima

By  | 

Stotine plišanih medvjedića fotografisano je sa Camillom, suprugom kraljice, nakon što su ostavljeni ispred kraljičine palate kao počast njenoj smrti. Barnard’s Children Charity će primiti ove medvjede.
Više od 1.000 omiljenih igračaka za djecu biće donirano u humanitarne svrhe.
Kraljičin skeč su videli milioni ljudi tokom letnjih platinastih jubilarnih svečanosti. U njemu je medved otišao u Bakingemsku palatu na popodnevni čaj, gde mu je kraljica dala marmeladu.
Kada je kraljica preminula prošlog mjeseca, ožalošćeni su ostavili brojne plišane medvjediće, pa čak i neke slatkiše ispred njene rezidencije.
Sve igračke su sakupljene, profesionalno očišćene i biće isporučene u narednim sedmicama, prema Buckinghamskoj palati.
Camila se može vidjeti kako se kikoće dok sjedi na niskoj sofi u salonu Clarence Housea na 64. godišnjicu prve knjige Paddington Bear, držeći Medvjeda Paddingtona u krilu i okružena drugim plišanim medvjedićima.
Tvit sa zvaničnog naloga kraljevske porodice glasio je: “Pored novoobjavljene slike: Budite oprezni oko ovih medvjeda. Medvjedi se čiste kako bi bili sigurni da izgledaju najbolje prije nego što se presele u svoj novi dom.
Prema riječima izvršnog direktora Barnarda Lynn Perry, “Njeno Veličanstvo kraljica Elizabeta II je bila Barnardov pokrovitelj više od 30 godina, i počastvovani su što su mogli da daju domove medvjedima.”
Ona je izrazila zahvalnost kraljici Consort na njenoj pomoći u podizanju svijesti o potrebama djece i adolescenata u nepovoljnom položaju u Velikoj Britaniji kako bi im oni mogli nastaviti pružati osnovne usluge. “Obećavamo da ćemo se brinuti o njima, da će biti voljeni i da će usrećiti djecu kojoj pomažemo.”
Tom Jarvis, direktor parkova dobrotvorne organizacije Royal Parks, rekao je da su tražili nove namjene za stotine plišanih medvjedića koji su ostavljeni u Green Parku i Hyde Parku u čast kraljice.
Prema organizaciji, “Oduševljeni smo što će plišani medvjedići sada donijeti radost i utjehu stotinama djece koju Barnardo podržava.”