POGLEDAJTE MLADIĆ SINOĆ PRONAŠAO NOVAKOVU BANKOVNU KARTICU - Strong Woman

Balkan news

POGLEDAJTE MLADIĆ SINOĆ PRONAŠAO NOVAKOVU BANKOVNU KARTICU

By  | 

Crvena zvezda je sinoć savladala Valenciju rezultatom 92:73 u 31. kolu Eurolige. Kao rezultat toga, momčad još uvijek ima priliku napredovati u tri utakmice nokauta prije završetka regularne sezone. Ipak, najpoznatija svjetska zvijezda ukrala je šou prepunom Pioniru za košarkaše. Novak Đoković svjedočio je uvjerljivoj pobjedi momčadi čiji je strastveni navijač pet dana nakon što je s druge strane Beograda Partizan svladao Olympiacos.

Oko njega su se u poluvremenu okupili brojni obožavatelji koji su ga slikali, držali za ruku, dodirivali, pa čak i poljubili. Činjenica da je “okovi” jednom od trojice dječaka koji su mu prišli nakon fotografiranja gurnuo 100 eura u džep, privukla je pažnju cijelog srpskog narodnog heroja i njegovih brojnih obožavatelja.

Kako javljaju srbijanski mediji, “okovi” su to učinili jer su mu u parku kraj dvorane vratili bankovnu karticu jednog od najbogatijih sportaša svijeta i time ih nagradili.

 

DODATNI ČLANAK:

Nakon dužeg šutnje na glasine da je promijenio vjeru, prvi muški pobjednik “Zadruge” Dejan Dragojević priznao je da je prije četiri godine prešao na islam, što je izazvalo lavinu komentara.

Dejan se trenutno nalazi u Meki u Saudijskoj Arabiji, gdje je išao na hodočašće. Budući da je ramazan počeo 22. marta, svaki punoljetan musliman dužan je, po vjerozakonu, barem jednom u životu obaviti hadždž u Meku.

Na društvenim mrežama sručila se lavina komentara zbog njegove šutnje o promjeni vjere. Ovdje su navedeni rituali i vjerovanja vezani uz ramazan kojih bi se svaki sljedbenik islama trebao pridržavati.

Rana povijest ramazana Ramazan je također bio mjesec u kalendarima starih Arapa. Arapska riječ “ar-ramad”, što znači strašna vrućina, je izvor imena Ramadan (Ramadan). Muslimani vjeruju da je Kuran, islamsku svetu knjigu, proroku Muhamedu poklonio anđeo Gabrijel 610. godine. Muslimani poste u znak sjećanja na objavu Kur’ana tijekom ramazana, kada se vjeruje da je nastupila zloglasna “Noć otkrića”.

Smatra se da Kuran sadrži izravne riječi Boga, Allaha, i ima 114 poglavlja. Hadisi su razmatranja i poruke proroka Muhameda, koji zajedno sa izrazima Boga čine stroge poruke islama.

Pet stubova ramazana Savm: Za vrijeme ramazana treba postiti od zore do mraka.
Šehada je vjerovanje da je Allah jedini bog i da je Muhammed (mir neka je na njega) jedini Allahov poslanik.
Čin davanja donacija u humanitarne svrhe poznat je kao zekat.
Salat i namaz su molitve pet puta dnevno.
Hadžiluk ili hadž je hodočašće u Meku. Svaki musliman bi tamo trebao otići barem jednom u životu, ako je ikako moguće.
OBIČAJI Zabrana borbe i strastvenih mišljenja Muslimanima je za vrijeme ramazana strogo naređen post. Od vjernika se očekuje da se što je moguće više pridržavaju Muhamedovih učenja, što uključuje i rad na poboljšanju međuljudskih odnosa. Čistoća misli i ponašanja ima značaj.

Prema izrazima proroka Muhammeda, osim jela i pića, stvari koje kvare su laž, vrijeđanje, miješanje, kritiziranje i entuzijastični pogledi.

Ni kapi vode Ako vjernik pokvari post slučajno jedući ili pijući, sve dok to prestane činiti čim se sjeti posta. Pa opet, u slučaju da se kap vode nenamjerno proguta tijekom kupanja (običajno pranje prije peticije) ili pranja, posljedično je pokvaren post. Na ovaj način islam razlikuje nepažnju od nepažnje.