Balkan news

POGLEDAJTE KOJI UTISAK OSTAVLJATE AKO NOSITE CRVENU BOJU

By  | 

Što govori o vama ako se često bavite crvenom bojom – ima nevjerojatnu energiju!

Crvena je modelni ton i prva koju opažamo ulaskom u svijet, nakon bijele i tamne. Zbog prisutnosti crvene nijanse u prirodi, od davnina, ovaj ton ima prednost nad ostalima. Ovo je sorta kojom je čovjek u početku dominirao i primjenjivao je, te potaknuo najveći raspon.

Crvenu boju biraju odlazeći, ulazeći karakteri, pioniri, pojedinci koji cijene obzirnost, snagu i, jednostavno rečeno, karakteri koji su u središtu razmatranja u kojem nema mjesta za slabosti, sastavlja dipl. maketar i slikar Nataša ilić. Crvena je slika mentalne snage, protivljenja, pokore, entuzijazma, bijesa, neprijateljstva, ali uz to i ljubavi. Nijansa srca.

Što vaš ton br. 1 u ormaru otkriva o vama: tamno nose agresivni, a plavo sortni i sramežljivi.

Znanost o mozgu kaže da su ljudi koji nose crveno privlačniji, ali osim toga bliže kontekstu nego drugi.

Afrički klanovi obojali bi svoje istrebljene crvenom bojom, jer je bilo prihvaćeno da im se donese popravak. Crvene su se bojali heroji, agenti koalicija predaka i šefovi, a kasnije su je, uz ljubičastu, nosili kardinali i plemstvo kako bi naglasili svoj status u očima javnosti.

Istraživanja pokazuju da su sportske grupe i javne grupe koje nose crvene pulovere definitivno plodonosnije od onih s, recimo, plavim majicama. Crvena je nijansa Marsa – planeta, ali uz to i gospodara rata; dakle, ako slučajno nekako povežemo ovaj ton s jednim od 12 tajanstvenih znakova, to bi u početku bio Ovan, kojim upravlja planet Mars. Crvena je aktivnost, želja i uzbudljiva kvaliteta. “American Beauty” je pravi primjer korištenja crvene boje na materijalu.

Crvena je ozbiljna crveno-narančasta, puna života i pogona, tako da je možemo pratiti i kao implikaciju u pisanju. Scarlett O’Hara iz knjige “Prohujalo s vihorom” upotrijebila je svoje ime kako bi izrazila svoje sklonosti: čvrsta, neukroćena, buntovna, divlja, nabijena vječnom željom.