POGLEDAJTE KOJA NAMIRNICA RUŠI HOLESTEROL

POGLEDAJTE KOJA NAMIRNICA RUŠI HOLESTEROL

Povišeni kolesterol posebno je opasan za dobrobit jer ne daje eksplicitne nuspojave i mora se razlikovati krvnim testom. Sasvim je očekivano da se kvalitete podignu neko vrijeme prije nego što se pojavi potvrda autoriteta od strane stručnjaka, a nakupljanje strašnog LDL kolesterola može dovesti do ozbiljnih kardiovaskularnih problema.

Srećom, povišeni kolesterol može se popraviti prehranom, a znanstvenici s Harvarda posebno predlažu jednu hranu za snižavanje kolesterola.

“Jedna fiksacija pronađena u različitim izvorima hrane može pomoći u snižavanju razine kolesterola”, kažu stručnjaci s ovog renomiranog fakulteta.

Hrana o kojoj se govori je soja, a Britanska zdravstvena organizacija je opisuje kao “odličnu” hranu za zdravo srce.

Dokazano je da se stupanj groznog kolesterola kod žena povećava nakon menopauze. Izoflavoni (domaći fiksatori u soji koji se nastavljaju kao oslabljena kemikalija) odražavaju posao estrogena, pa stručnjaci prepisuju soju damama koje prolaze kroz ovo doba.

Soja je nevjerojatna zamjena za meso jer sadrži manje natopljenih nezasićenih masti (koje povećavaju razinu kolesterola u krvi).

Soja nije samo pristojan izvor proteina, ali je bogata biljnim filamentima, hranjivim tvarima B kompleksa i staničnim pojačanjima. Ne zaboravite na režim prehrane: soja, žitarice sa sojom, mlijeko i soja jogurt, tofu cheddar…

admina