POGLEDAJTE KAKVE POSLJEDICE DONOSI SJEDENJE SA PREKRŠTENIM NOGAMA

POGLEDAJTE KAKVE POSLJEDICE DONOSI SJEDENJE SA PREKRŠTENIM NOGAMA

Najčešći položaj koji većina žena često zauzima tijekom dana je sjedenje prekriženih nogu. Ipak, izvrsno sjedenje čvrsto je povezano s raznim promjenama na tijelu koje nisu nimalo vrijedne za naše dobro stanje.

Povišeni krvni tlak je u brojnim studijama povezan sa sjedenjem prekriženih nogu

. Evo tri dobra razloga da prestanete s tim. Promjene koje su loše za cirkulaciju mogu se osjetiti čak i ako nemate problema s tlakom.

Točnije, kada nogu prebacite preko stopala, pritisak na donji ekstremitet šalje više krvi u prsa, odnosno srce, što povisuje krvni tlak.

Boli u leđima i kukovima. Osobe koje često križaju noge mogu s vremenom dobiti jake bolove u leđima. Položaj zdjelične kosti povezan je s uzrokom boli, koja se javlja uzročno-posljedično.

Naime, pri sjedenju s prekriženim nogama zdjelica se pomiče prema naprijed ili u stranu, što ne bi trebalo biti. Na položaj zdjelice utječe leđni mišić koji može izazvati jake bolove u kukovima i donjem dijelu leđa.

Pomaže kod proširenih vena. Sjedenje prekriženih nogu značajno povećava rizik od razvoja proširenih vena.

Križanje nogu tijekom dana stvara pritisak na vene koje su ispunjene sitnim žilicama i kapilarama, unatoč tome što je nastanak vena usko povezan s genetikom.

Pritisak na nju ubrzava protok krvi, zbog čega se vene šire i mijenjaju oblik, čineći ih vidljivima i natečenim, što dugoročno može postati značajan problem.

admina