POGLEDAJTE KAKVE POSLJEDICE DONOSI SJEDENJE SA PREKRŠTENIM NOGAMA - Strong Woman

Balkan news

POGLEDAJTE KAKVE POSLJEDICE DONOSI SJEDENJE SA PREKRŠTENIM NOGAMA

By  | 

Najčešći položaj koji većina žena često zauzima tijekom dana je sjedenje prekriženih nogu. Ipak, izvrsno sjedenje čvrsto je povezano s raznim promjenama na tijelu koje nisu nimalo vrijedne za naše dobro stanje.

Povišeni krvni tlak je u brojnim studijama povezan sa sjedenjem prekriženih nogu

. Evo tri dobra razloga da prestanete s tim. Promjene koje su loše za cirkulaciju mogu se osjetiti čak i ako nemate problema s tlakom.

Točnije, kada nogu prebacite preko stopala, pritisak na donji ekstremitet šalje više krvi u prsa, odnosno srce, što povisuje krvni tlak.

Boli u leđima i kukovima. Osobe koje često križaju noge mogu s vremenom dobiti jake bolove u leđima. Položaj zdjelične kosti povezan je s uzrokom boli, koja se javlja uzročno-posljedično.

Naime, pri sjedenju s prekriženim nogama zdjelica se pomiče prema naprijed ili u stranu, što ne bi trebalo biti. Na položaj zdjelice utječe leđni mišić koji može izazvati jake bolove u kukovima i donjem dijelu leđa.

Pomaže kod proširenih vena. Sjedenje prekriženih nogu značajno povećava rizik od razvoja proširenih vena.

Križanje nogu tijekom dana stvara pritisak na vene koje su ispunjene sitnim žilicama i kapilarama, unatoč tome što je nastanak vena usko povezan s genetikom.

Pritisak na nju ubrzava protok krvi, zbog čega se vene šire i mijenjaju oblik, čineći ih vidljivima i natečenim, što dugoročno može postati značajan problem.