Balkan news

POGLEDAJTE KAKO SMRŠATI U ČETRDESETIM A KAKO U PEDESETIM I ŠESDESETIM

By  | 

Što se tiče smanjenja tjelesne težine, uglavnom se shvaća da je s godinama sve marljivije doći u formu, unatoč tome, četrdesetogodišnjaci mogu naići na hormonalno uzbudljivu vožnju, poput one u pubertetu.

Zbog hormonalnih varijacija i pada količine estrogena, prekomjerne zalihe masnoće se spremaju u blizini oko srednje regije, ali postoji metoda za rješavanje ovog problema, a važno je znati kako se najbolje smršati u četrdesetima i pedesetima. . , šezdesetih i kasnije.

Sve više u formi u četrdesetima

Razina estrogena počinje brzo rasti i padati tijekom menopauze, obično kada je žena u četrdesetima. Koncentrat u dnevniku Exercise and Sport Sciences Review otkrio je da je nizak nivo estrogena povezan s težinom i metaboličkom slomljenošću, što može stvoriti rizik od stanja poput dijabetesa tipa 2 i koronarne bolesti, prema pristupniku Miss7.

Organ štitnjače također može poremetiti planove za smanjenje tjelesne težine. Tiroksin (T4) je kemikalija koja kontrolira rad štitnjače, a njegova mala količina može pokazati hipotireozu, koja se često analizira kod žena u četrdesetima, kaže dr. Nicholas Acaing, dodajući da T4 i trijodtironin (T3) pomažu kod kontrolira probavu i korištenje energije.

Iz tog razloga važno je stvarno pogledati svoje kemikalije, kako bi se osiguralo da neravnine ne poremete vaše napore za smanjenje tjelesne težine.

Također možete odlučiti o strategiji pritiska na rukovodioce i ograničavanju vašeg upuštanja u hranu s visokim udjelom šećera, tako da su vaše kemikalije u ravnoteži. Klonite se ograničenja, budući da se vjerojatno niste udebljali pola mjeseca, stoga nemojte uvoditi neuobičajena poboljšanja pokušavajući brzo sve izgubiti.

Povećajte stvarni rad i unos vode, jedite sve ležernije i obratite pozornost na signale vlastitog tijela. Isto tako, usredotočite se na mirise, okuse i površinu svakog grickalice. Ne samo da će to uzrokovati da primijetite svoju gozbu i da vam pomogne da namjerno jedete, ali bi vam isto tako moglo pomoći u borbi protiv pritiska.

Smanjenje težine nakon pedesete

Nakon 50. godine, dugotrajni stvarni problemi pojavljuju se iz vedra neba – 78% odraslih osoba starijih od 55 godina starosti ne manje od jedne godine, prema Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC u SAD-u).

Brojne trajne okolnosti, poput dijabetesa, mogu izravno spriječiti smanjenje tjelesne težine. Drugi, na primjer, hipertenzija, često se liječe lijekovima koji mogu potaknuti težinu. Uzimanje boljih sklonosti može smanjiti kockanje poticanja trajnog stanja, pomoći u nadgledanju postojećih izazova i ubrzati smanjenje tjelesne težine.

Posjetite stručnjaka u slučaju da imate stalno stanje, raspitajte se može li to izravno ili implicirano poremetiti vaše napore za smanjenje tjelesne težine i otkrijte kako biste mogli riješiti vjerojatne probleme, možda promjenom lijekova ili poboljšanjem sklonosti.

Pronađite drugu vrstu aktivnosti, hodajte više, plivajte ili trčite, pronađite grupu za njegu.

Smanjenje tjelesne težine nakon šezdesete i kasnije

Stekli ste značajno iskustvo o suočavanju sa sobom do ovog trenutka, ali ipak možete osjetiti utjecaj određenih sklonosti, na primjer, mnogo godina jedete manje, što može zaokružiti metaboličke probleme koji otežavaju dolazak u formu .

Vježbanje može postati teško zbog gihta, a problemi s mirovanjem mogu se dogoditi u tim godinama, prema pregledu Klinike za medicinu spavanja iz 2017., navodi Miss 7. Ovdje se općenito događa beskonačna petlja: izostanak odmora može pokvariti napore za smanjenjem tjelesne težine, a prekomjerna tjelesna težina može spriječiti veliki odmor.

Radite vježbe koje ne utječu destruktivno na zglobove, vježbe snage dodatno pomažu u debljini kostiju, tako da se vježbanjem možete kloniti pošasti osteoporoze. Između noćnog znojenja i rijetkih neredovitih prosvjetljenja, dame u postmenopauzi često imaju poteškoća s mirovanjem. U slučaju da osjetite štetne posljedice problema s odmorom, potražite pomoć, pokušajte se pridržavati plana odmora za koji se držite podalje od ogromnih večera i naprava nekoliko sati prije udaranja u vreću, kao i posebne prilike za spavati.