Balkan news

POGLEDAJTE KAKO SE SACUVATI OD SUNCA

By  | 

Opekline povezane sa suncem nastaju kada je glava, posebno stražnji dio glave, izložena visokim temperaturama. Glavne nuspojave su cerebralna bol, omamljenost, nervoza, nered, crvenilo lica i unutarnja razina vrućine iznad 38,9 stupnjeva.

Nakon toga može doći do tinitusa, problema s vidom i nelagode, a moguće je i nesvjestica. Znamo vrlo dobro da bismo trebali izbjegavati glavna područja snage za. Isto tako, evo nekoliko savjeta kako pomoći sebi ili nekome tko ima opekline povezane sa suncem.

suncanje-sunce-more-810x608

1. Odložite pojedinca na nejasno, hladno mjesto
Uklonite sve ono nepotrebno, na primjer, čarape, cipele, kapu kako biste ubrzali hlađenje. Ohladite pojedinca i napunite podnošljivo hladan tuš ili kadu vodom.

Stavite mokru tkaninu ili ručnik na stražnji dio vrata, međunožja i/ili ispod pazuha. U slučaju da je to moguće, tuširajte pojedinca vodom i rashladite ga ventilatorom. To također možete učiniti tako da na osobu stavite mokru plahtu ili ručnik i uperite lepezu u njih, što će dodatno smanjiti intenzitet.

opekline-sunce-580x290

2. Odmara
Očiglednost se također može zamisliti s opeklinama od sunca, pa je ključno odmah krenuti na spavanje. Pod pretpostavkom da je pojedinac zamračen, idite ga na njegovu lijevu stranu (srce je na toj strani pa će diseminacija raditi brže) s uvijenom lijevom nogom kako biste pratili sigurnost.

sunce2

3. Napunite tekućinu, ali ne pretjerano brzo
Hidratirajte (1 čajna žličica soli na svaki decilitar vode) koji će ugušiti suhoću i slanu nesreću uzrokovanu znojenjem.

4. Ostanite ujednačeni
Pojedinac bi mogao pretjerano reagirati, no ključno je ostati ujednačen, a to je najmanje zahtjevno postići dubokim opuštanjem. Osjećaj nemira samo će ubrzati istjecanje krvi što će dodatno podići razinu unutarnje topline.

5. Ovisno o ozbiljnosti i trajanju nuspojava, pozovite vozilo hitne pomoći
U slučaju da cerebralna bol, nestabilnost, nervoza i crvenilo lica traju duže od 60 minuta, potrebno je pozvati hitnu pomoć.