POGLEDAJTE KAKO SE PRAVI JESENJA INFUZIJA - Strong Woman

Balkan news

POGLEDAJTE KAKO SE PRAVI JESENJA INFUZIJA

By  | 

Dok su kamilica i menta dvije najomiljenije vrste čaja, oni koji poznaju biljke predlažu da u kućnu biljnu apoteku uključite neven, ruzmarin, koprivu, lavandu, žalfiju i maslačak, omiljeni biljni čaj.
Danas ćemo više pričati o koprivi, koja je poznata i kao “jesenja infekcija” jer jača organizam i daje mu više energije. Ovo je posebno važno tokom prelaznog roka, a to je jesen, što može biti veliki šok za organizam nakon vrućeg ljeta.
Kopriva se smatra jednim od najefikasnijih prirodnih lekova za anemiju zbog visokog sadržaja gvožđa. Sadrži hlorofil, tanine, sluz i karotenoide, kao i minerale gvožđa, vitamine C i K, te minerale magnezijum, kalcijum i fosfor.Kopriva je najpoznatija po upotrebi kao prirodni lek za anemiju.
Budući da djeluje kao diuretik, pomaže u održavanju krvnog tlaka i stabilizira razinu šećera u krvi. Ubrzava probavu i eliminaciju toksina u tijelu.
Čisti organizam, a krv će se očistiti i ojačati ispijanjem čaja od koprive nakon zasitnog prazničnog obroka. Čaj ima najbolji ukus kada se pije polako, nezaslađen i mlak. Čaj se može pojačati medom, limunovim sokom i rendanim đumbirom. na taj način ne samo da ćete izgraditi svoje tijelo već ga i zaštititi od raznih infekcija koje vrebaju tokom zime.