POGLEDAJTE KAKO DA VAM PESKIRI BUDU MEKANI KAO SVILA - Strong Woman

Balkan news

POGLEDAJTE KAKO DA VAM PESKIRI BUDU MEKANI KAO SVILA

By  | 

Mirisni, baršunasti i mekani ručnik je bez premca. Promjena boje, teksture i mirisa može biti posljedica nestručnog pranja i sušenja.

Ovih sedam pogrešaka su česte, ali ih možemo brzo ispraviti.

1. Ručnici s pogrešnim deterdžentom mogu utočiti tjelesne mirise i bakterije jer se koriste na našim najintimnijim dijelovima. Neophodno je imati kvalitetan deterdžent za uklanjanje svih tih nečistoća. Prilikom odabira provjerite popis sastojaka deterdženta sadrži li proteazu, amilazu i celulazu. Enzimi razgrađuju mrlje i ulja pa se lakše uklanjaju vodom.

2. Koristite omekšivač. Ako ručnici nakon pranja ne izađu čisti i ne mirišu, dodavanje omekšivača u ciklus ispiranja će zadržati prljavštinu u vlaknima ručnika, čineći ih prljavima. Da, korištenjem omekšivača rublja će vaši ručnici privremeno zamirisati. Zadržat će prljavštinu i bakterije zbog kojih će ručnik zaudarati kad se smoči.

Koristite jednu šalicu destiliranog alkoholnog octa umjesto omekšivača u ciklusu ispiranja.

3. Iako je korištenje hladne vode za pranje ručnika dobro za okoliš, trebali biste ih prati na višoj temperaturi barem jednom mjesečno, pogotovo ako koristite deterdžent koji ne djeluje dobro. Vruća voda pomaže razgraditi ostatke deterdženta i prljavštinu.

4. Zanemarili ste očistiti perilicu rublja. Čista odjeća, čista perilica rublja. Tako je jednostavno. Kako biste spriječili ponovno nakupljanje prljavštine na ručnicima, preporuča se pranje perilice najmanje jednom mjesečno.

5. Ne sortiraj odjeću. Ako bacite bijeli ručnik s trapericama ili majicom kratkih rukava, mogli biste upiti dio boje koja se ispušta u vodu. Pazite da ne pretrpate stroj razvrstavanjem odjeće po boji ili nijansi. Pamučne tkanine ne smiju se koristiti zajedno s ručnicima od mikrovlakana jer mikrovlakna privlače dlačice koje mogu potamniti boje.

6. Upotreba previše deterdženta i pranje ručnika u “tvrdoj vodi”, a to je voda s puno minerala, može tkaninu učiniti krutom i prljavom. Smanjite količinu deterdženta koji koristite, dodajte destilirani alkoholni ocat u ciklus ispiranja i dodajte regenerator za vodu.

7. Previše sredstva za pranje tijela, sapuna ili drugih proizvoda Ako vaš ručnik ima sive mrlje i prljavštinu na sebi, možda je za to krivo sredstvo za pranje tijela ili sapun. Minerali u vodi reagiraju s nekim “prirodnim” sapunima, ostavljajući talog na tkanini. Utrljajte mješavinu praška za pranje i vode u mrlje kako biste ih se riješili. Nakon što prođe najmanje 15 minuta, operite ručnike u vrućoj vodi. Promijenite sapun kako biste spriječili povratak mrlja.