POGLEDAJTE KAKO DA USTEDITE NA GRIJANJU - Strong Woman

Balkan news

POGLEDAJTE KAKO DA USTEDITE NA GRIJANJU

By  | 

Ljudi počinju da postavljaju jedni drugima isto pitanje kako se navikavamo na niže temperature: Jeste li već uključili grijanje?
Dok neka domaćinstva čekaju koliko mogu, druga ga uključuju kada temperature počnu da padaju. Međutim, kada se koristi centralno grijanje, uvijek se postavlja pitanje: Da li štedi novac ako radi sporo tokom cijelog dana? Odgovor nije jednoznačan? , kao što je to sa većinom stvari.
Stručnjaci kažu da je mit snižavati temperaturu grijanja tokom dana radi uštede.
S jedne strane, ako ostavite grijanje uključeno cijeli dan, kotao će morati raditi kako bi održao temperaturu na zadatom nivou, a vi ćete trošiti više energije nego ako postavite grijanje da počinje u određeno vrijeme. Međutim, kada dođete i uključite grijanje, trebat će vam više energije za grijanje kuće ako je hladnije.
Kao rezultat, oni predlažu postavljanje tajmera. Nećete morati da brinete da ćete zaboraviti da isključite grejanje jer to omogućava da ga uključite i isključite kada vam je najpotrebnije.
Kada je riječ o efikasnom grijanju doma, mnogi stručnjaci se slažu da je određivanje gdje toplina izlazi najvažniji faktor. Bilo da postavite tajmer ili ostavite grijanje uključeno cijeli dan, trošit ćete manje energije ako stan ima dobru izolaciju. Trebat će vam manje energije da održite ugodnu temperaturu u vašem domu ako ima manje gubitaka topline,