POGLEDAJTE KAKO DA PRAVILNO ZASIJETE PARADAJZ

POGLEDAJTE KAKO DA PRAVILNO ZASIJETE PARADAJZ

Očekujte najbolju žetvu ako uključite ovih šest stavki u svoje mjesto za sadnju rajčice! Ako želite slađe rajčice, soda bikarbona radi i odličan je trik (skoro kad uzgajate rajčice u čašama).

Jednostavno nanesite tanak sloj sode bikarbone na podlogu biljke. Rajčice će postati slađe i oštrije kao rezultat sposobnosti sode bikarbone da se upije u tlo i smanji kiselost.
RIBLJA GLAVA Riblje glave se od davnina koriste u vrtlarstvu kao prirodno gnojivo. Nije potrebno razbijati mit o njihovoj popularnosti u uzgoju rajčice. Izvodi! Dušik (N), kalij (K) i niz esencijalnih elemenata u tragovima, uključujući kalcij (Ca) i fosfor (P), oslobađaju se kada se raspadnu. Činjenica da životinje mogu iskopati riblje glave jedina je mana njihovog zakopavanja. Kopajte najmanje 30 centimetara duboko kako biste to spriječili.

Protuupalni lijek Bacite 2-3 tablete ibuprofena u otvor – cijelu tabletu ili samljevenu; To pomaže imunološkom sustavu biljaka da ojača, odbija bolesti poput plamenjače i povećava prinos rajčice. Djeluje zbog salicilne kiseline.
Jaka SOL Na rajčice se loše utječe nedostatak magnezija (Mg), pa je pametno dodati 1-2 žlice neugodne soli prilikom premještanja presadnice u donji dio presadnice (kako u posudama, tako iu rasadniku). Pospite ga tankim slojem zemlje; Time se osigurava da gorka sol (magnezijev sulfat) mljevena kava ne dodiruje izravno korijenje. Umjesto da prosipate zemlju nakon šalice kave, iskoristite je u svom vrtu! 2 litre vode i pola šalice kave u prahu treba ostaviti da odstoji 24 sata.

Neće naškoditi korijenju biljke niti djeci koja se igraju u vrtu ako ga izlijete tik do njih. Osim toga, talogom kave možete se boriti protiv raznih gljivičnih kolonija koje štete biljkama. Gljive će se povući kada se prašina pospe izravno na tlo.

admina