POGLEDAJTE KADA JE OČEKIVANO PROLJETNO VRIJEME

POGLEDAJTE KADA JE OČEKIVANO PROLJETNO VRIJEME

Prema riječima poznatog meteorologa, “još neće biti definitivnog otapanja”.

Proteklih dana “nešto” je puhalo na nebu iznad Beograda. Svi su mislili da pada snijeg zbog tog “nečega”, ali nije!

Mnogi nikada nisu čuli za rijedak fenomen poznat kao “krupa”, ali su ga imali priliku promatrati u više navrata tijekom dana.

Nedeljka Todorovi, meteorologinja, razjasnila je brojna pitanja.

To je prirodna pojava. Sitna zrna, a ne snijeg, su sljedeća zrna.

Prema riječima Todorovića, “vrijeme je bilo promjenljivo i tipično za kraj ožujka i početak travnja”.U Subotici se podigla pješčana prašina, što je uzrokovalo kvar na špici i uzrokovalo nesreću.

“Budući da su bili nepažljivi, za nesreće su krivi vozači. A kada gledamo situaciju kroz vrijeme, padalo je manje kiše i zemlja se nije namočila.

No, kad je zapuhao jak vjetar, digao je usitnjenu prašinu i nosio ga, izazvavši prometnu nesreću“, rekao je Todorov, objašnjavajući okupljenima što očekivati u budućnosti.

Kada će se odlediti?

“Još neće biti pozitivnog odmrzavanja. Padom temperature danas i sutra bit će više predjela.

Petak će biti najtopliji dan, s najvećom temperaturom od 17 Celzijevih stupnjeva. No, u utorak i srijedu, 4. travnja i 5 stiže nova, točnije, hladna varijanta vremena s kišom i snijegom u nižim predjelima.Prema riječima Todorovića, „ovo proljeće neće donijeti visoke temperature; toplo proljeće možemo očekivati tek iza 20. travnja; ali će od 10. travnja sigurno biti toplije.“

Todorović je nastavio: „Bit će vjetra, ali ne tako jakog i olujnog kao proteklih dana“.

admina