Balkan news

POGLEDAJTE KADA JE NAJBOLJE VRIJEME ZA KISELJENJE KUPUSA BEZ SANSE DA SE POKVARI

By  | 

U nastavku teksta saznajte kada je idealna prilika za kiseljenje kupusa, te gdje ga je najbolje spremiti.

Hladnije doba godine i hladnije doba godine ne možete zamisliti bez kiselog kupusa, a ne čudi ni to što se od njega prave različite jačine imperativ na našim stolovima.

Osim što je izuzetno ukusan, kiseli kupus je nevjerojatno čvrst. To je pravi izvor hranjivih tvari C i K, koji po mogućnosti podržavaju neosjetljivost tijekom hladnih dana. Prihvaćeno je da jedenje samo 100 grama kiselog kupusa svaki dan dva puta smanjuje rizik od prehlade.

Ako imate želju da napravite najljepši kiseli kupus, bez obzira na pristojno određivanje elemenata za spremnost, važno je kada ga stavite na kiseljenje.

Predlaže se da je najbolje vrijeme za kiseljenje kupusa sredina listopada. Tijek biofermentacije u kiselom kupusu očekuje da temperature budu postojane bez tako velikog broja kretanja, od 18 do 21 stupanj. Kupus je najbolje skladištiti u podrumu, gdje nema velikih razlika u temperaturi, kao što to nije slučaj ako ga držite na previsu.

U ovakvim atmosferskim uvjetima kupus se brzo i učinkovito kvari, pa postoji uvjerljiv razlog da se požuri s uređenjem. Sazrijevanje kiselog kupusa općenito traje oko mjesec dana, pa ako se odlučite za ovaj ciklus krajem rujna, možete računati na ukusan kiseli kupus trenutno u listopadu ili početkom studenog