Balkan news

POGLEDAJTE 5 GREŠAKA KOJE SVI PRAVE KADA MIJESE TIJESTO

By  | 

U ostatku teksta otkrijte kojih 5 pogrešaka ne biste trebali napraviti pod pretpostavkom da vjerujete da bi vaše tijesto trebalo uspjeti.

Miješanje smjese definitivno nije jednostavan ciklus i malo koja domaćica prevagne u glavnom pokušaju. Brojni su recepti koji nam pokazuju kako napraviti delikatno tijesto koje će uspjeti bez obzira na to niste li kuharski poznavatelji, no pročitajte i koji su to propusti koji dovode do toga da smjesa ne uspije, a događaju se čak i najbolji.

1. Kvasac

Nevješte domaćice često dodaju višak kvasca dok rade smjesu. Pobrinite se s tim jer uništava okus kolača, a isto tako može dovesti do njegovog raspadanja. Upotrijebite specifičnu mjeru kvasca zabilježenu u nastavcima.

2. Vrijeme

Doista, i najmanja odgoda utječe na okus kolača ili kruha. U slučaju da tijesto odstoji 20 minuta dulje nego što bi trebalo, neće se dobro pripremiti.

3. Ulje

Ne zaboravite staviti ulje u smjesu. Neki vjeruju da na taj način peciva, kruh… brže stare i učinkovitije se raspadaju, no to nije točno. Ulje poboljšava tijesto i postaje ukusnije.

4. Brašno

Pokušajte ne dodati brzo cijelu mjeru brašna u tijesto. Dodaje se malo po malo pa sami odlučite je li smjesa odlična.

5. Gluten

Pri kupnji brašna vodite računa o tome sadrži li dovoljno glutena, jer je on odgovoran za učvršćivanje spojeva. Niska razina glutena dovodi do toga da je potrebno više brašna, a nakon toga će vaša smjesa postati ravna.