OVO JE PRAVA ISTINA O BABA VANGI: Sve što ste mislili da znate o njoj od sada pada u vodu!

OVO JE PRAVA ISTINA O BABA VANGI: Sve što ste mislili da znate o njoj od sada pada u vodu!

Kako javljaju bugarski mediji, mnogi prihvataju da je pravi datum rođenja Babe Vange 31. januar, a ne 3. oktobar kako piše u istinitim izveštajima. Pavel Kiprov iz grada Černiče tvrdi da je Vanga doneta na svet tokom hladnijeg doba godine.

– Ona je rođena u Strumici 31. januara. To garantujem sa izuzetnim uverenjem, s obzirom na to da me je sama Vanga školovala – rekao je Kiprov.

I opet, čelnik prodavnice “Vanga” Ivan Dramov potpuno je ubeđen da je proročica na svet doneta 3. oktobra. U identifikacijama koje je dobila 1953. i 1995. godine, datum rođenja je upravo 3. oktobar.

– Datum mog upoznavanja sa svetom će se još dugo ispitivati – rekla je svojevremeno Baba Vanga, što je na kraju bilo još jedno od njenih predviđanja koje se ostvarilo, navodi “Trud” u distribuciji posvećenoj obeležavanju dana Vanginog upoznavanja. svijet.

Gubitak vida i posebna pronicljivost Vangelija Pandeva Gušterova, u celom svetu zvanog Baba Vanga, izgubila je vid kao dvanaestogodišnja devojčica, ali je to jasno nadoknadila „onostranim“ prizorom. Prihvaćeno je da joj je to omogućilo mogućnost da vidi šta sledi.

Vanga je na svet doneta 3. oktobra 1911. godine u grupu Pande Surčeve i Paraskeve Surčeve u Strumici u Solunskoj oblasti Osmanskog carstva (danas Severna Makedonija). Bila je prerano dijete koje je doživjelo neočekivane probleme. Po običaju u komšiluku, dete nije dobilo ime sve dok nije odlučeno da će proći. U trenutku kada je dijete zanimljivo zaplakalo, porodilja je izašla na cestu i pitala nekog autsajdera za njegovo ime. Jedan autsajder je preporučio Andromahu ( Andromache ), ali je ovo odbačeno zbog toga što je “pretjerano Grk” u vrijeme neprijateljskog mišljenja prema helenskom mišljenju u makedonskoj bugarskoj kulturi. Još jedna tvrdnja autsajdera bila je grčko ime, koje je prilagođeno bugarskom obliku: Vangelia. Po Bukureštanskom dogovoru (1913), Strumici je pripadala Bugarska.

Tokom njenog iskustva odrastanja, njen otac je bio disident koji je podržavao bugarski deo Inside Macedonian Progressive Association, koji je izgleda imao ozbiljna područja snage za makedonski karakter iz komšiluka. Regrutovan je u bugarske oružane snage tokom Drugog velikog rata, dok je Vangina mama ubrzo udarila u kantu. Ovo je ostavilo Vangu oslonjenu na obzirnost i plemenitu stvar komšija i bliskih porodičnih drugova tokom priličnog dijela svog djetinjstva. Nakon sukoba, Strumica je pripala Kraljevstvu Srba, Hrvata i Slovenaca (tj. Jugoslaviji). Jugoslovenski stručnjaci uhvatili su njenog oca kao rezultat njegovih naklonjenih bugarskim vežbama. Zaplijenili su mu svu imovinu i porodica je dugo pala u neimaštinu. [ 10] Njen otac, kao samac, na kraju se ponovo oženio i potom dao maćehu svojoj djevojčici.

Godine 1923. preselila se sa ocem u Novo Selo. Prema njenoj izjavi, odlučujući trenutak u njenom životu dogodio se kada ju je ‘ciklon’ navodno podigao iz vidokruga i bacio u blizinu polja. Ušli su u trag nakon dugog lova. Svjedoci su je opisali kao izuzetno užasnutu, a oči su joj bile prekrivene pijeskom i talogom; nije mogla da ih otvori zbog pogoršanja. Bilo je novca za samo nepotpunu medicinsku proceduru za oporavak rana koje je održavala. To je dovelo do progresivnog gubitka vida.

Vanga je 1925. godine odvedena u školu za slabovide u gradu Zemunu, u Carstvu Srbije (danas Srbija), gde je preživela tri godine i naučila da razume Brajevu azbuku, svira klavir, šije, kuva. i čist. Nakon smrti njene maćehe, vratila se da se pozabavi svojim mlađim rođacima. Porodica je živjela u nevolji.

1939. Vanga je dobila pleuritis. Perspektiva specijaliste je bila da će ubrzo zagristi prašinu, ali se odmah oporavila.

Posljednja Vangina kuća (radila 1970.) u Rupi, Petrič. Za vrijeme Drugog velikog rata Jugoslavija je bila uključena i razbijena od strane Pivota, a Strumica je pripojena Bugarskoj. Otprilike tada, Vanga je privukla bhakte sa svojom sposobnošću oporavka i proricanja sudbine – ogroman broj pojedinaca ju je posjetio, želeći da saznaju da li su članovi njihove porodice živi ili su tražili gdje su ispalili kantu. Dodatno ga je posjetio i bugarski vladar Boris III.

Vanga se 10. maja 1942. udala za Dimitra Gušterova. Gušeterov, bugarski ratnik iz grada Krandžilice kod Petriča, došao je u grad tražeći osvetu za ubistvo svog brata i sestre. Nedugo pre braka, Dimitar i Vanga su se preselili u Petrič, gde je ubrzo postala poznata. Dimitar je tada uvršten u bugarske oružane snage i pozicioniran je u sjevernoj Grčkoj, koja je otprilike tada pripojena Bugarskoj. Gušterovu je pozlilo

admina