OVAJ LIJEK MOZE OSTETITI MOZAK - Strong Woman

Balkan news

OVAJ LIJEK MOZE OSTETITI MOZAK

By  | 

Napadi anksioznosti i panike među mladima su u porastu, a lijekovi koji im se prepisuju mogu rezultirati sljedećim:

Osobe koje pate od anksioznosti i napadaja panike često uzimaju lijekove koji, ako ih često uzimaju, mogu imati negativne učinke na mozak. Osim toga, ovi se lijekovi propisuju osobama koje pate od nesanice.

Najveći narcisi rođeni su pod ova tri znaka. Pročitajte više Nedavno je otkriveno da je došlo do povećanja broja ljudi u Ujedinjenom Kraljevstvu koji uzimaju lijekove protiv anksioznosti. Korištenje takvih lijekova u posljednje se vrijeme stalno širi, posvuda, a trenutno je još jedna studija otkrila da tablete mogu utjecati na mikroglijalne stanice velikog mozga.

Njihova uporaba, prema stručnjacima iz Australske organizacije za nuklearnu znanost i tehnologiju (ANTSO), mogla bi oštetiti dendritične bodlje. Dendritičke bodlje pridonose dijelu mozga koji elektrificira i aktivira stanice i igraju ključnu ulogu u moždanim neuronima.

Utvrđeno je da uobičajeni lijekovi protiv anksioznosti kao što su benzodiazepini (Ativan, Xanak, Clonazepam, itd.) mogu povećati vjerojatnost da ćete dobiti demenciju.

Riard Banati, profesor na “ANTSO”, izjavio je da je studija značajna jer pokazuje da uzimanje lijekova protiv anksioznosti kroz dulje vrijeme može ubrzati napredovanje demencije. Dodao je da je razlog tome još nepoznat. On u radu tvrdi da mozak sadrži milijune neurona koji pomažu u prijenosu informacija.

Prema riječima profesora Banatija, njihov se tim fokusirao na mikroglijalne stanice jer je većina dosadašnjih istraživanja provedena na tom području.

“To su stanice koje su dio ne-neuronske matrice, gdje su živčane stanice ugrađene. One su male i vrlo pokretljive. On je za “Neurosciencenews” izjavio da ta matrica “izravno utječe na funkcioniranje neuronskih mreža” i zauzima značajan dio mozga.

Ipak, bitno je imati na umu da je istraživanje provedeno na miševima i da možda neće imati isti učinak na ispitivanja na ljudima. Kada je diazepam testiran, liječnici su otkrili da ide u mikrogliju, a ne u sinapse.

Anksioznost, odvikavanje od alkohola i napadaji liječe se diazepamom, također poznatim kao valium. Budući da djeluje umirujuće na tijelo, također ublažava grčeve mišića i pruža sedaciju prije medicinskih zahvata. Lijek je promijenio normalnu aktivnost i funkciju mikroglijalnih stanica u studiji.

Naglasili su da to može značiti da bi oni koji uzimaju lijek mogli doživjeti ozbiljnu iscrpljenost i kasnije kognitivno oštećenje. Usporedili su to s oštećenjem mozga.