Balkan news

OPREZ NE KUPUJTE ! OBRATITE PAZNJU

By  | 

Organizacija za rukovanje hranom Bosne i Hercegovine je educirana putem Quick Ready Framework for Food and Creature Feed (EU RASFF) da su pileće mladunče talijanskog početka prenijete na tržište Bosne i Hercegovine, gdje je prisustvo mikroba Listeria monocytogenes (ST155) nađen.

Ovo su rezultati marke “Wudy”, koju proizvodi “Agricola Tre valli Soc.Coop.A.R.L.”, P.le A.Veronesi 1 S.Martino B.A., Italija. Obavijest se odnosi na artikle uz popratne podatke:

Odlučna u nastojanju da očuva snagu kupaca, Organizacija je prezentirala sve prikladne podatke za dodatno rukovanje nadležnim ispitnim tijelima u Bosni i Hercegovini, za koje je također napomenuto da o tome izvijeste Ured za sanitarni nadzor Bosne i Hercegovine.

“Kupce se potiče da ne konzumiraju artikle navedene u tablici kako bi se ograničile šanse za dobrobit.

L. monocytogenes može se razviti na niskim temperaturama, što mu omogućuje razmnožavanje u ohlađenoj hrani.

Rizična okupljališta stanovništva za listeriozu su trudnice, osobe s oslabljenim imunitetom, pacijenti s malignim tumorima, dijabetičari, astmatičari i stari, a zapleti se mogu dogoditi i kod zdravih osoba, osobito pod pretpostavkom da je hrana duboko zaražena mikroorganizmima L. monocytogenes,” izražava se u deklaraciji.