LJUSKE BELOG LUKA PROKUVAJTE U VODI I PIJTE NA SVAKA 4 SATA: Ono što će se desiti telu za mesec dana je neverovatno! - Strong Woman

Balkan news

LJUSKE BELOG LUKA PROKUVAJTE U VODI I PIJTE NA SVAKA 4 SATA: Ono što će se desiti telu za mesec dana je neverovatno!

By  | 

Nakon što ovo pročitate više nikada nećete baciti ljuske češnjaka. Svi znamo da je češnjak odličan za životinje, ali ljuske su jednako korisne, ako se pravilno koriste.

Mogu pomoći kod raznih kožnih oboljenja, smanjuju bore, imaju snažan učinak protiv alergija i određenih zdravstvenih tegoba.

NEMOJTE PROPUSTITI

OBRATITE PAŽNJU NA OVA 4 DETALJA: Ovako ćete prepoznati češnjak koji je pun pesticida!
Sve što trebate je skupiti ljuske češnjaka. Najbolje bi bilo da ih čuvate u staklenoj posudi, pa kada je napunite, napravite od njih napitak. Ovaj eliksir mladosti pije se četiri puta dnevno mjesec dana, učinak će vas oduševiti.

Kako pripremiti vodu od kore češnjaka?

Treba vam šaka ljuski. Zakuhajte litru vode pa ugasite vatru. Pričekajte nekoliko minuta i stavite školjke. Ostavite da odstoji 6-8 sati, da se voda skroz ohladi. Ovaj napitak nemojte piti dok je vruć, čak ni topao, mora biti hladan.

Pijte 4 čaše ove vode u jednom danu i tako sljedećih mjesec dana. Vidjet ćete koliko će vam se koža proljepšati i postati sjajnija, a bore ublažiti.

Bijeli luk
foto: Shutterstock
Koje ljekovite tvari sadrži?

Ako uzmete komad ljuske češnjaka i pogledate ga pod mikroskopom, primijetit ćete kristale kvercetina naslagane u nizove. Poznati dr. Atkins kvercetin je smatrao najboljim antihistaminikom te ga je propisivao svojim pacijentima koji pate od raznih oblika alergija.

Isto tako, veliki broj liječnika preporuča ovu supstancu kao sredstvo za prevenciju kardiovaskularnih bolesti. Osobe koje unose veće količine kvercetina u svoje tijelo imaju mnogo manji rizik od srčanog, moždanog udara i stvaranja krvnih ugrušaka.