Balkan news

KAKO PREPOZNATI SIMPTOME INFARKTA

By  | 

Ovo je nevjerojatno otkriće za liječenje bolesnika sklonih kardiovaskularnim infekcijama i razvoju krvnih nakupina.

Slika može predstavljati 1 osoba i tekst

 

Najveći broj osoba doživi koronarnu epizodu ili moždani udar oko 6:30 pred početak dana, piše Daily Mail, a objašnjenje je razina proteina u krvožilnom sustavu.

Točnije, istraživači su ispitivali proteinski inhibitor aktivatora plazminogena, koji usporava probavu nakupina krvi. Vrhunac je upravo u prvom dijelu dana, što povećava rizik od moždanog udara i kardiovaskularnog zatajenja.

– Ovo je izvanredno otkriće za liječenje bolesnika sklonih kardiovaskularnim bolestima i razvoju krvnih zgrušavanja, a može se iskoristiti i u boljem tajmingu liječenja – rekao je kreator recenzije dr. Frenk Šir. Istraživači organiziraju opsežnija istraživanja o povezanosti tjelesnog sata i ovog proteina.

Nuspojave KOJE MOGU UPOZORITI NA INFARKT

Određene nuspojave koronarnog zatajenja mogu se pojaviti čak i mjesec dana prije kardiovaskularnog zatajenja:

Slabost

Pod pretpostavkom da su hodnici ograničeni, srce dobiva manje krvi od očekivanog, što otežava rad. Ovo je motivacija zašto se općenito osjećate iscrpljeno i umorno.

KRATKOG DAHA

U trenutku kada srce dobiva manje krvi, to također znači da pluća dobivaju manje kisika. U slučaju da iznenada imate problema s disanjem, trebali biste se posavjetovati sa stručnjakom, jer je moguće da dolazi do zatajenja disanja.

Nedostatak

Pod pretpostavkom da osjećate nedostatak koji je neobjašnjiv, moguće je da su hodnici ograničeni, zbog čega krv ne teče kako se očekuje. Tada ni mišići ne dobivaju sve što im je potrebno i dolazi do zamračenja.

HLADAN ZNOJ I VRTOGLAVICA

Nesretno širenje dodatno implicira da je dotok krvi u um ograničen, što je opasno. U takvim okolnostima osjećate se pripiti i zbunjeni, a to su nuspojave koje ne treba zanemariti.

NAPAJ U PRSI

Rane nuspojave koronarne epizode sjećaju se nervoze i napetosti u prsima, manjeg mučenja ili povećanog pritiska, a ti se problemi događaju sve češće što se bliži dan zatajenja disanja.