KADA PRITISAK IZNENADA SKOCI,POGLEDAJTE KOJI JE RAZLOG TOME - Strong Woman

Balkan news

KADA PRITISAK IZNENADA SKOCI,POGLEDAJTE KOJI JE RAZLOG TOME

By  | 

Saznajte kako niske razine vitamina D utječu na krvni tlak.

Prema znanstvenicima, nedostatak jednog od vitamina povezan je s visokim krvnim tlakom. Ispostavilo se da nisu uvijek krivi loše vrijeme, stres kod kuće ili na poslu, loša prehrana ili nagla povišenja krvnog tlaka.

Studije koje su proveli znanstvenici iz Sjedinjenih Država potvrdile su postojanje brojnih dodatnih čimbenika rizika za hipertenziju. Nedostatak vitamina D jedan je od najčešćih uzroka.

Zaključili su da ovaj čimbenik izravno utječe na stanje krvnih žila nakon proučavanja povijesti bolesti tisuća pacijenata koji imaju visoki krvni tlak niz godina.

To ukazuje da se ovaj pacijent suočava s “najgorim” rizikom, a to je moždani ili srčani udar.

Ispitajte krv Učinak vitamina D na krvni tlak, prema znanstvenicima, nije izravan, već neizravan. šalu na stranu, puno stvari utječe na to. Zbog toga je otprilike jednom mjesečno potrebno uzeti krvnu sliku kako bi se vidjelo kakvo je stanje ovog vitamina u tijelu.

Naravno, liječnici ne preporučuju uzimanje ovog vitamina na svoju ruku za sprječavanje skokova krvnog tlaka bez prethodnog savjetovanja s liječnikom.

U međuvremenu u prehrani možete povećati količinu namirnica koje sadrže ovaj element, poput masne ribe (losos, tuna, bakalar, sardine i dr.), žumanjka jaja i nekih vrsta mesa.

Osim toga, nedostatak vitamina D možete nadoknaditi jutarnjom šetnjom vani, kada ima sunca.

Ova hranjiva tvar se sintetizira u tijelu tijekom aktivnosti, poput intenzivnog hodanja, trčanja ili vježbe na stroju, osim ako se ne koristi dodatak prehrani.