HITNO OGLAŠAVANJE NOVAKA ĐOKOVIĆA, OGLASIO SE NJEGOV ADVOKATSKI TIM: “Ovim putem želimo da…”

HITNO OGLAŠAVANJE NOVAKA ĐOKOVIĆA, OGLASIO SE NJEGOV ADVOKATSKI TIM: “Ovim putem želimo da…”

Advokatska kancelarija koja se obraća Novaku Đokoviću dala je konstataciju upozoravajući stanovnike na iznudu koja se dešava, u kojoj se koriste Đokovićeva slika i rad, prenosi Kurir.rs.

Cijeli trik je pomno isplaniran i pojavljuje se na međuljudskim organizacijama, najčešće na Instagramu:

– Ovo je način na koji treba da edukujemo širu javnost u vezi sa Srbijom i okrugom da se u poslednje vreme ponovo vide uzastopni pokušaji kibernetičkih grupa, da nezakonito i protivpravno iskoriste ime i sliku Novaka Đokovića, da varaju rezidenti preko interneta – tvrdnja advokatske kancelarije pregleda i dodaje:

– Nekoliko globalnih grupa cyber kriminalaca ozbiljno promoviše lažne reklamne sadržaje u kojima navodno učestvuje Novak Đoković, putem obmanjujućih komunikacijskih poruka.

Najpoznatije digitalno lažno predstavljanje ove vrste je lažna reklamna poruka koja povezuje Novaka Đokovića sa navodnom „Gaspromovom pozornicom“, koja pozdravlja stanovnike da odlože svoj novac kroz tu navodnu „scenu“.

Sve ovakve i komparativne reklamne poruke koje su zatrpale internet su potpuno pogrešno usmjerenje, pa upozoravamo stanovnike Srbije i lokala da budu izuzetno oprezni, da ne podlegnu ovakvim i uporedivim intenzivnim novčanim trikovima i da ne dozvole sebi da podlegnu koordinisanom gomila digitalnih prekršitelja zakona.

Protiv tog mnoštva odgovornih za ove web-prevare ranije su poduzeti svi zakonom dozvoljeni zakoni, a kod Višeg javnog istražnog ureda dokumentovane su krivične optužbe za inovativne prekršaje – saopšteno je za javnost iz advokatske kancelarije Gorana Draganića.

admina