Balkan news

EVO UZ KOJE NAMIRNICE NE SMIJETE PITI MLIJEKO

By  | 

Mlijeko je solidno, ali iznimno složeno osvježenje koje se ne smije brusiti za određene artikle. Mlijeko u mješavini s određenim izvorima hrane može naštetiti više nego sjajno.

Espresso

Pijete li espresso da biste se probudili i okrijepili? Pod pretpostavkom da je to slučaj, prepustite cappuccino i espresso s mlijekom jer proteini ubijaju kofein. Stoga se u prvom dijelu dana predstavite uz kavu, a uzmite napitak s dodatkom mlijeka pod uvjetom da morate biti zadovoljni svojim okusom broj jedan.

Čaj

Mlijeko dodatno umanjuje jačajući učinak čaja, kao i njegovo djelovanje na prevenciju raka, pa dobivate manje prednosti nego što biste mogli.

Pecivo

Nekima su kolači s mlijekom najomiljeniji doručak. Ipak, krušni kuhinjski proizvodi sadrže fitate – tvari koje ometaju zadržavanje kalcija. Dakle, pod pretpostavkom da ih konsolidirate mlijekom, nećete dobiti ovu vrijednu tvar.

Povrće

Svaki odrasli iskusi blagu razinu nedovoljnosti laktoze – nedostatak katalizatora za koje se očekuje da odvajaju mliječni šećer. Općenito se ne pokazuje ni u kakvom svojstvu, ali u slučaju da pijete mlijeko s hranom koja uzrokuje žvakanje, oticanje i labav crijeva, ne možete se držati podalje. S tim u vezi, pod pretpostavkom da jedete novo povrće, nikada ga nemojte konsolidirati mlijekom!