EVO KAKVO VOCE NE SMIJETE DA JEDETE - Strong Woman

Balkan news

EVO KAKVO VOCE NE SMIJETE DA JEDETE

By  | 

Voće se tretira parafinom, koji se proizvodi preradom ulja, kako bi mu se produžio vijek trajanja za zimu. Ovaj sastojak je problematičan jer ga je teško preraditi; čak ni jetra nije u stanju razgraditi ovu ljepljivu masu.


Budući da su jabuke najčešća primjena parafina, važno je razumjeti kako odabrati najbolje uzorke i minimizirati njegove štetne učinke.
Prilikom kupnje obratite pozornost na sljedeće:
1. Provjerite je li jabuka oštećena. Ako je jabuka trula i ima tamno smeđe mrlje na površini koje su vrlo mekane na dodir, već je pokvarena. S druge strane, manje mrlje ili izblijedjela kora samo su prirodni znak zrelog voća i ne ukazuju na to jabuka je “loša”.
Uvjerite se da je sumnjiva mrlja zapravo trulež, a ne prljavština, tako da je nježno obrišete. Pomoću noža nećete imati problema s uklanjanjem tragova udarca, koji mogu biti plići i manji. Međutim, jabuka je najvjerojatnije trula ispod površine ako ima veliko udubljenje ili veću meku površinu.
2. Obratite pozornost na boju. Jabuka koja je presvijetla crvena je zastavica jednako kao i ona koja je “savršeno” ujednačena. Sve ovo sugerira da je voće bilo podvrgnuto značajnom kemijskom tretmanu. Kao rezultat toga, najbolje ići s voćem koje nije presvijetlo jer izgleda prirodnije, ali je zapravo manje privlačno oku.
3. Pregledajte koru voća na čvrstinu, suhoću i odsutnost ljepljivih ostataka. To ukazuje na to da voće nije voštano ili parafinizirano. Postoji nekoliko jednostavnih načina da se riješite parafina. Logično je skidanje kore sljedeći korak. Drugo, voće možete potopiti u vodu sat vremena prije nego što ga poslužite. To će rezultirati površinskim otopljenjem štetnih tvari. Na kraju, voće možete obrisati ubrusom navlaženim sokom od limuna ili jabučnog soka ocat.