BOL U DONJEM DIJELU LEDJA MOZE UKAZATI NA KARCINOM ODREDJENIH ORGANA - Strong Woman

Balkan news

BOL U DONJEM DIJELU LEDJA MOZE UKAZATI NA KARCINOM ODREDJENIH ORGANA

By  | 

Duboka, tupa bol u donjem dijelu leđa može biti znak da kancerogeni tumori rastu u pojedinim organima, bez obzira na to koliko je jaka ili blaga bol, može zahtijevati hitan pregled zajedno s drugim simptomima.

Stručnjaci savjetuju da odmah potražite liječničku pomoć ako je bol popraćena promjenama u radu crijeva ili mjehura koje traju dulje od tjedan dana.
Bol u leđima pogađa mnoge ljude.

Bilo da je bol blaga zbog nepravilnog sjedenja ili jaka zbog ozljede ili invaliditeta, čini svakodnevne aktivnosti izazovnim.
Ipak, moguće je da bol ponekad ukazuje na nešto “što ne sluti na dobro”. Bol u leđima glavni je uzrok invaliditeta i vrlo čest problem.

U većini slučajeva bol u leđima nije znak nečeg opasnog i ne zahtijeva hitnu liječničku pomoć. Stefaan Vossen, glavni kiropraktičar i klinički direktor u Core Clinics, bol u leđima koju prate druge primjetne promjene mogu biti znak neke vrste raka. Međutim, u nekim slučajevima, bol u leđima u kombinaciji s drugim simptomima može zahtijevati hitne preglede kako bi se isključili svi uzroci koji ukazuju na kritično stanje.
Bol u leđima, erektilna disfunkcija i postupno napredovanje duboke, tupe boli u donjem dijelu leđa i abdomenu – osobito ako je popraćeno promjenama u funkciji crijeva ili mokraćnog mjehura koje traju dulje od tjedan dana – treba hitno ispitati, prema dr. Vossenu. Tupa bol u trbuhu ili leđima može biti znak tri vrste raka.
Maternica, bubrezi i prostata samo su neki od trbušnih organa u kojima benigni ili maligni tumori mogu uzrokovati ove simptome. Stefan Vossen, bubrežni kamenac, na primjer, također može izazvati slične simptome; no iu tom slučaju važno je što prije utvrditi stanje i započeti liječenje.

Tri uobičajena znaka raka trbušnih organa su sljedeća:

Vaginalni iscjedak nakon menopauze

Težak, čudan ženski ciklus

Vaginalno pražnjenje između menstruacija

Promjena vaginalnog otpuštanja

Nepravilnost ili širenje u srednjem dijelu ili između kostiju kuka (zdjelice)

Muka tijekom seksa

Krv u mokraći.

Jedan od znakova upozorenja raka bubrega, prema liječnicima, je “stalna bol u donjem dijelu leđa ili sa strane, odmah ispod rebara”.

Dodatni simptomi ovog tumora uključuju:

Krv u urinu Oteklina ili kvržica (ako je rak bubrega premalen da bi se osjetio) Ekstremni umor, gubitak apetita i nenamjerni gubitak težine

Stalno visok krvni tlak, visoke temperature i noćno znojenje Oticanje vena u testisima kod muškaraca, Otečeno žlijezde na vratu, bolovi u kostima i iskašljavanje krvi simptomi su raka bubrega.
Neki od ovih simptoma mogu se razlikovati od onih kod “većih” bubrežnih kamenaca, koji nastaju kada se otpadna krv kristalizira i začepi bubrege. Nakupljanje tih kristala može rezultirati tvrdom kvržicom.

Ovo su simptomi ovog zdravstvenog problema:

Visoke temperature Znojenje Jaka, oštra bol koja dolazi i prolazi, naizmjenično Mučnina ili povraćanje Krv u mokraći Infekcija mokraće. Muškarci mogu osjetiti bol u testisima.
Jedna od najčešćih vrsta raka kod muškaraca je rak prostate. Nažalost, simptomi se možda neće pojaviti dok tumor ne pritisne uretru dok raste. Osim bolova u leđima i kostima, drugi simptomi uključuju:
potreba za češćim mokrenjem, često noću; poteškoće s mokrenjem (oklijevanje); naprezanje ili produljeno mokrenje; slab protok urina; osjećaj da se mjehur nije potpuno ispraznio; krv u urinu ili u spermi.