BILA JE NAJLJEPŠA ŽENA JUGOSLAVIJE, ZARAĐIVALA HILJADE EURA DNEVNO: Jedan sraman potez ju je koštao karijere, EVO KAKO DANAS IZGLEDA (FOTO) - Strong Woman

Balkan news

BILA JE NAJLJEPŠA ŽENA JUGOSLAVIJE, ZARAĐIVALA HILJADE EURA DNEVNO: Jedan sraman potez ju je koštao karijere, EVO KAKO DANAS IZGLEDA (FOTO)

By  | 

Bernarda Marovt je neformalno priznata kao najljepša misica bivše Jugoslavije. Slovenka je osvojila titulu Mis Jugoslavije 1982. Međutim, njen izbor za najljepšu ženu sveta u Londonu bio je osporen zbog provokativnih fotografija koje su objavljene u časopisu “Start”, što je u to vreme bilo smatrano nepriličnim.

Iako su te fotografije izazvale kontroverze, taj godišnji kalendar za 1982. godinu “Starta”, koji je bio popularan kao zamena za “Playboy” u socijalističkoj Jugoslaviji, prodat je u neverovatnih 350.000 primeraka zbog Bernardinih slika. Ipak, uprkos tim događajima, Marovt je proglašena misicom fotogeničnosti.

Nakon toga, postala je priznata kao top model u Italiji i Evropi, i tokom vrhunca svoje karijere zarađivala je oko 2.500 eura dnevno.

Iako danas ima 56 godina, Marovt i dalje aktivno radi kao model.