BALZAM ZA KOSU SE STAVLJA SAMO NA JEDAN NACIN NIKAKO DRUGACIJE - Strong Woman

Balkan news

BALZAM ZA KOSU SE STAVLJA SAMO NA JEDAN NACIN NIKAKO DRUGACIJE

By  | 

Čini se da smo kao cjelina stručnjaci za pravilno nanošenje regeneratora na kosu, ali ovo je pravi šok.

Bez obzira na to s koliko entuzijazma pokušavamo i bez obzira na broj vrijednih aranžmana koje koristimo, naša je kosa uglavnom jedinstvena kada je stilizirana kod kuće za razliku od one kada je opere kozmetičarka.

U trenutku kada smo sami svoji gospodari, kosa se brže masti, ne “pada” kako bi trebala i stalno je energizirana. Već smo čuli da postoji uvjerljiv razlog za čišćenje kose dva puta jer se na taj način pokreću lojni organi na glavi, a dodatno je bitan način na koji češljate kosu – od vrhova do korijena.

“Veliki broj ljudi uzima četku i počinje četkati od korijena. Unatoč činjenici da to može ići bez problema, kad drugi put pogledate četku, vidjet ćete na njoj gomilu otpale dlake. To razlog je da općenito počnete od završnih dijelova i postupno četkate kosu prema korijenu”, kažu stilisti.

Postoji još jedno značajno pravilo o nanošenju emolijensa. Stručnjakinja za kosu Rachel Valentine jamči da kosu prije nanošenja regeneratora treba osušiti ručnikom. Svoju je hipotezu prikazala na realan način.

“Kao kada napravite čašu soka, što više vode dodate, to će sok biti oslabljeniji. Što manje vode dodate, sok će biti gušći. Što više vode imate na kosi, to je više oslabljena regenerator će biti. Kad se sve uzme u obzir, trebat će mu znatno više vremena za obavljanje posla, a vi ćete upotrijebiti više predmeta. Dakle, sušenje kose ručnikom prije nanošenja regeneratora imat će kolosalan učinak,” Rachel je imala smisla.

Za njegu kose možete koristiti i jabučni ocat. Pomiješajte dvije žlice octa s malo vode i njime isperite kosu nakon pranja šamponom. Veo za kosu možete napraviti i od jabučnog octa.

Pomiješajte žličicu octa s dvije žlice maslinova ulja i snijegom od tri bjelanjka. Utrljajte u temelje kose, stavite plastičnu vrećicu i isperite nakon 45 minuta.