Balkan news

5 GREŠAKA KOJE SVI PRAVE KADA MESE TIJESTO:

By  | 

Miješanje tijesta definitivno nije jednostavan ciklus i malo koja od neobičnih domaćica prevagne u primarnom pothvatu. Brojni su recepti koji nam pokazuju kako napraviti fino tijesto koje će uspjeti bez obzira na to niste li kuharski vješti, ali pročitajte i koje su to zabune koje dovode do toga da tijesto ne uspije, a događaju se i najboljima .

1. Kvasac

Nevješte domaćice često dodaju puno kvasca dok rade tijesto. Pobrinite se s tim jer uništava okus kolača, a isto tako može dovesti do njegovog raspadanja. Upotrijebite specifičnu mjeru kvasca zabilježenu u nastavcima.

2. Vrijeme

Doista, čak i najmanja odgoda utječe na okus peciva ili kruha. U slučaju da tijesto odstoji 20 minuta dulje nego što bi trebalo, neće se dobro pripremiti.

3. Ulje

Ne zaboravite staviti ulje u smjesu. Neki vjeruju da tako kolači, kruh… brže stare i učinkovitije se raspadaju, no to nije točno. Ulje poboljšava smjesu i postaje ukusnija.

4. Brašno

Pokušajte ne dodati odmah cijelu mjeru brašna u tijesto. Dodaje se postupno tako da možete odlučiti je li tijesto odlično.

5. Gluten

Pri kupnji brašna vodite računa o tome sadrži li dovoljno glutena, jer je on odgovoran za učvršćivanje spojeva. Niska razina glutena dovodi do toga da je potrebno više brašna, a nakon toga će vaša smjesa postati ravna.