4 TRIKA KAKO DA USTEDITE I VRIJEME I NOVAC PRILIKOM SUSENJA VESA ZIMI - Strong Woman

Balkan news

4 TRIKA KAKO DA USTEDITE I VRIJEME I NOVAC PRILIKOM SUSENJA VESA ZIMI

By  | 

Kad je vani hladno, sušenje ručnika i deblje odjeće može biti nemoguć zadatak, a zimi sušenje ručnika predstavlja pravu noćnu moru.

Premještanje sušilice s jedne strane na drugu naporan je zadatak, a mnoge žene “polude” za ormarom koji je posvuda po kući.
Međutim, stvari nisu gotove. Možete mu pomoći u pronalaženju načina bržeg sušenja rublja.


Kada dođe vrijeme da izvadite rublje iz perilice i kada je cijeli program pranja završen, centrifugirajte ga dva puta.

Još jednom, samo na ciklusu centrifuge, uključite stroj. Rublje će se dodatno ocjenjivati ​​i zbog toga će perilica biti značajno manje mokra nego da je samo ispuštena tijekom pranja.

Raširite rublje na najmanje dvije sušilice kada ga vadite iz jednog stroja kako biste izbjegli prenatrpanost sušilice.

Pobrinite se da postoji dovoljno prostora između predmeta za nesmetan protok zraka. Ako imate mogućnost, ostavite prozor malo odškrinut. To će omogućiti još bolju ventilaciju i spriječiti stvaranje vlage i kondenzacije u kući ili stanu.

Peglajte polusuho rublje

Još neosušeno rublje najbolje izgleda izglačano. Zbog toga ga je najbolje izvaditi i staviti u sušilicu dok je još malo vlažan. Budući da vruća ploča glačala uklanja vlagu iz tkanine, ne samo da ćete olakšati glačanje, već ćete i ubrzati proces sušenja. Kao rezultat toga, rublje će biti potpuno suho dok ga glačate.

Iskoristite sunčeve zrake

Bez obzira na to koliko je vani hladno, u slučaju da ima dnevnog svjetla, iznesite sušilicu nakratko van. Unesite ga unutra nakon nekoliko sati, sve dok ima sunčeve svjetlosti. Iako je moguće da se rublje smrzne, nakon što ga vratite u kuću bit će potpuno suho.